Prezență web

Ce este prezența web și de ce ai nevoie de ea? Următoarele rânduri vă vor ajuta să înțelegeți conceptul și vă vor explica cum o puteți folosi pentru a vă dezvolta afacerile.

WebPresence

Prezența Web poate fi definită ca fiind “apariția unei persoane sau organizații pe World Wide Web.” Cantitatea de prezență web poate fi măsurată prin numarul de site-uri pe care o organizație sau un individ le are sau pe care este prezent(ă). Acestea pot include site-ul lor propriu, profile de retele sociale, precum și ranking site-ului în motoarele de căutare, trafic, popularitate, și backlink-uri. Acum că ști astea, trebuie doar să te întrebi … cum este prezența ta web? Este de ajuns un singur site? E destul să fiu prezent pe o singură rețea socială? Doar un singur motor de căutare contează pentru site-ul meu?

Prezența Web este mai mult decât Search Engine Optimization sau SEO. Este vorba despre unde vă aflați pe Web, cât de bun că acest conținut este și cum vă prezintă în raport cu potențialii clienți.

Să-i faci pe oameni să te remarce este scopul principal al prezenței web pentru că poti să vinzi apă în deșert și nimeni nu o va cumpăra dacă nu știe că exiști.

Compania noastră vă poate ajuta să aveți o prezentă web complexă și care să răspundă în totalitate necesităților dumneavoastră. Mai exact vă putem oferi servicii complete care includ Domain Registration, Web Design , Web Development, Web Hosting,  Search Engine Optimization, Social Media Integration, Email Marketing și Website Maintenance.

domain-name-registrationDomain Registration -> Primul pas în crearea unei prezențe web complete este înregistrarea unui nume de domeniu. Un nume de domeniu reprezintă o înșiruire unică de caractere, aribuită unei adrese IP a unui server permanent conectat la Internet. Unei adrese IP îi pot fi atribuite mai multe nume de domenii. Fiecare nume de domeniu este unic.

Utilizatorii de Internet pot accesa un site web tastând în bara de adresă a browserului pe care îl folosesc numele domeniului alocat site-ului pe care doresc să-l acceseze.

Orice nume de domeniu are obligatoriu și o extensie. Aceasta este data in general de specificul site-ului care rulează pe serverul alocat numelui de domeniu. Cele mai populare extensii sunt:
.COM .NET .INFO .ORG .BIZ

WebDesignWeb Design -> Design este procesul de colectare de idei, organizarea și implementarea acestora, este ghidat de anumite principii pentru un anumit scop. Web design este un proces similar de creație, cu intenția de a prezenta un  anumit conținut pe pagini web pe care utilizatorii finali le pot accesa prin internet cu ajutorul unui browser web.

Web designul utilizează multe din aceleași elemente vizuale cheie ca toate tipurile de proiectare, cum ar fi:
Layout: Acesta este modul în care grafica și textul sunt aranjate.
Culori: Alegerea culorilor trebuie facută pentru a evidenția și promova personalitatea unei persoane sau marca unei organizații.
Grafica: Aici pot fi incluse logo-uri, fotografii, miniaturi sau icoane.
Fonturi: Utilizarea anumitor fonturi pot îmbunătăți un design site-ul.

WebDevelopment.Web Development -> Dezvoltarea web este partea de back-end a site-ului, programarea și interacțiunile pe paginile site-ului. Un dezvoltator de web se concentrează pe modul în care funcționează un site și modul în care clienții primesc ceea ce doresc din interacționarea cu site-ul. Dezvoltarea web este programarea care permite ca funcționalitatea site-ul să se muleze pe cerințele proprietarului. Dezvoltare web variază de la crearea de pagini de text simplu la aplicații complexe bazate pe web, aplicații de rețele sociale și aplicații electronice de afaceri.

Ierarhia de dezvoltare web este după cum urmează:

Codificare Client-side
Codificare server-side
Tehnologia Baza de date

WebHostingWeb Hosting -> Gazduirea web este serviciul care face ca site-ul dumneavoastră să fie disponibil pentru a fi vizualizat de către utilizatorii de Internet. Prin intermediul acestui serviciu practic închiriați un spațiu pe un serverul pentru a găzdui site-ul dumneavoastră astfel încât alte calculatoare din întreaga lume pot accesa site-ul dumneavoastră.

Există literalmente mii de servicii de gazduire web disponibile astăzi, de la servicii gratuite cu optiuni limitate la, servicii web hosting de afaceri specializate scumpe. Ce opțiune alegeți depinde în primul rând de modul în care intenționați să utilizați site-ul dvs. cât și de tipul de site pe care doriți să îl aveți.

 

WebSEOSearch Engine Optimization -> SEO este practica de optimizare a unui site web pentru a obține un loc cat mai sus în motoarele de căutare cum ar fi Google, Yahoo sau Bing. Google procesează peste un miliard de cautari pe zi pe motoarele sale de căutare. Acest număr este absolut uluitor și este de așteptat să crească pe măsură ce tot mai multe persoane folosesc internetul.

Search Engine Optimization este una din strategiile importante de marketing pe Internet pentru orice afacere și ar trebui să fie o parte integrantă a strategiei de marketing pe termen lung în afaceri.
.

WebSocialMediaSocial Media Integration -> Avem mulți clienți potențiali care vin la noi spunând că ar dori “Social Media Integration”. Acest lucru înseamnă lucruri diferite pentru oameni diferiți și de multe ori oamenii pur și simplu vor “tot” chiar dacă ei nu știu ce înseamnă asta.
Iată câteva din semnificațiile integrării social media:
– Butonul “Like” de la Facebook ca buton pentru pagina de Facebook a companiei (fără a părăsi site-ul)
– Butonul “Follow” de la Twitter pentru contul de Twitter al companiei (fără a părăsi site-ul)
– Butoane de “Social sharing” adică distribuirea în rețele sociale a conținutului din website prin Facebook / Twitter / Google Plus
– Distribuirea automată a noutăților de pe site prin conturile de Facebook / Twitter / Google Plus
– Newsletters – Distribuirea automată a noutăților de pe site catre adrese de e-mail ale unor persoane care s-au abonat pe site pentru a primi ultimele noutăți.

Desigur, nu toate sunt necesare sau utile pentru toate site-urile.

WebEmailMarketingEmail Marketing -> E-mail marketing are loc atunci când o companie trimite un mesaj comercial la un grup de persoane utilizând e-mail-uri. Cel mai frecvent prin anunțuri, cereri de afaceri, vânzări sau  solicitări de donații, orice comunicare prin e-mail este considerată email marketing în cazul în care ajută compania să dezvolte loialitatea clienților, încredere într-un produs/companie sau pentru recunoașterea mărcii. E-mail marketing este un mod eficient de a rămâne conectat cu clientii promovând în același timp afacerea dumneavoastră.

Cu e-mail marketing, puteți ajunge ușor și rapid piețele țintă fără a fi nevoie de cantități mari de spațiu de imprimare, de televiziune sau de radio timp sau costuri ridicate de producție.

E-mail marketing lucru ajută la promovarea încrederii și loialitatea față de o companie și în același timp cu creșterea vânzărilor.

 

WebsiteMaintenanceWebsite Maintenance -> Una dintre calitățile principale pentru un bun website este prospețimea! Atunci când informațiile și conținutul website-ul dumneavoastră este actualizat și modificat în mod regulat, aceasta oferă vizitatorilor un motiv pentru a reveni de fiecare dată. Schimbarea construiește trafic iar traficul la rândul lui contribuie la poziționarea pe locuri fruntașe în topuri și în motoarele de căutare.

Din aceste motive considerăm că munca de întreținere a unui website este cea mai importantă pentru menținerea unei prezențe web care sa promoveze afacerile clienților noștri.

Comments are closed.